De nieuwe WiFi 6 standaard maakt downloadsnelheden tot 700 Mbps mogelijk met een latentie van minder dan 6ms. Dit blijkt uit een praktijktest van de Wireless Broadband Alliance (WBA) met WiFi 6 infrastructuur en services in de Mettis Aerospace fabriek in het Verenigd Koninkrijk.

Het is voor het eerst dat een dergelijke test succesvol wordt uitgevoerd. De downloadsnelheden test is volgens de WBA een belangrijk onderdeel van het WiFi 6 test- en ontwikkelprogramma. Tijdens het experiment zijn onder meer toepassingen als 4K video streaming, de overdracht van grote bestanden, messaging en spraak- en videocommunicatie getest, evenals IoT-sensoren en mixed reality.

Interferentie en ruis

Eerder werden al vergelijkbare testen uitgevoerd in de Mettis Aerospace fabriek, maar door de uitdagende omgeving leiden deze testen toen niet tot succes. De nieuwe testen tonen volgens de WBA aan dat WiFi 6 geschikt is voor complexe en uitdagende fabrieksomgevingen waarin interferentie en ruis bestaat.

“De Mettis fabriek is een zeer uitdagende omgeving voor draadloze communicatie met ovens, persen en warmte, veel bewegende zware machines en de aanwezigheid van stof en deeltjes in de lucht. De praktijktesten in deze omgeving tonen aan dat WiFi 6 technologie goed werkt en een vitale rol kan spelen in industriële bedrijven en IoT-ecosystemen. Indien WiFi 6 een zeer betrouwbare en kwalitatief goede communicatie met een hoge bandbreedte kan leveren in een dergelijke fabrieksomgeving, kan het dit nagenoeg overal leveren”, licht Tiago Rodriques, CEO van WBA, uit.

 

Bron: Dutch IT-channel