point-to-point oplossing

Point-to-Point oplossing met WiFi

Wanneer er een draadloze verbinding gerealiseerd moet worden tussen twee locaties die zich op grote afstand van elkaar bevinden of wanneer er een snelle verbinding moet worden gerealiseerd op plekken waar dit niet aangelegd is, kan dit uitdagingen met zich meebrengen. Het behoud van voldoende bandbreedte is hierbij een belangrijke eis. Daarbij kan het hoge kosten met zich meebrengen door het aanleggen van kabels en het bijbehorende graafwerk. Met een draadloze Point-to-Point (WiFi) verbinding vermijd je deze hoge kosten en kun je een betrouwbare verbinding opzetten.

Waar kun je een Point-to-Point verbinding voor gebruiken?

  • Voor het realiseren van een verbinding op een andere locatie zonder internet.
  • Voor het realiseren van data back-up op een andere locatie.
  • Voor een netwerkverbinding voor kassasystemen.
  • Voor het versnellen van belangrijke verbindingen binnen een organisatie.
  • Om een tijdelijke WiFi-verbinding op te zetten op een outdoor locatie.
  • Voor een verbinding tussen accesspoints voor een hotspot op bijvoorbeeld een camping of in een haven.

Point-to-Multi-Point

Het kan soms voorkomen dat er een verbinding naar meerdere locaties opgezet moet worden. Door de technologieën die zich blijven ontwikkelen is het nu ook mogelijk om een Point-to-Multi-Point verbinding op te zetten. Een Point-to-Multi-Point verbinding wordt opgezet om een WiFi-verbinding te bewerkstelligen tussen twee of meer punten. Zo kun je meerdere gebruikers gelijktijdig voorzien van een betrouwbare verbinding.

Oplossing

Er is een groot aanbod aan Point-to-Point oplossingen. Maar welke oplossing is nu het beste binnen welke omgeving? Belangrijk is te kijken naar de eisen die aan de Point-to-Point oplossing worden gesteld om de juiste inrichting te bepalen.

EnGenius ENH500

Voor een Point-to-Point verbinding die een afstand moet overbruggen tot 1 kilometer, biedt de EnGenius ENH500 Point-to-Point bundel de oplossing. De ENH500 levert een 802.11n verbinding en biedt ondersteuning aan 32-50 gebruikers met een doorvoersnelheid van 300 Mbps.

EnGenius Enstation5-AC

Indien je grotere afstanden wil overbruggen, biedt de EnGenius EnStation 5-AC Point-to-Point bundel een verbinding voor afstanden tot 2,5 kilometer. De EnStation producten bieden hoge doorvoersnelheden tot wel 867 Mbps op de 5 GHz band. Tevens is deze te beheren in de software van de Ez-Master.

Ruckus P300

Voor een Point-to-Point verbinding die een afstand moet overbruggen tot 10 kilometer biedt de Ruckus P300 Point-to-Point bundel de uitkomst. Dit is een outdoor point-to-point en point-to-multi-point bridge. De P300 is gebaseerd op de 802.11ac standaard en heeft doorvoersnelheden tot wel 500Mbps.

IgniteNet Metrolinq 60GHz

Met de Point-to-Point oplossing van IgniteNet wordt het mogelijk om hoge performance en interferentie vrije verbindingen te leveren. De MetroLinq 60GHz heeft als bijkomend voordeel dat hij op de meeste markten wereldwijd licentie vrij is. De MetroLinq 60 beschikt ook over een tweede 5GHz radio die kan worden geconfigureerd als een automatische back-up voor een robuuste werking in de meest extreme weersomstandigheden.

Neem contact op

Advies of hulp nodig bij installatie?

Indien je meer informatie wil over welke oplossing het beste bij jouw omgeving past, kun je contact met ons opnemen. Door je situatie aan te melden kunnen wij je adviseren welke producten het beste bij jouw wensen aansluiten.

Ook kunnen wij je op verschillende manieren helpen met de installatie.