WiFi thuis

WiFi thuis

WiFi wordt tegenwoordig gezien als eerste basisbehoefte. Dit betekent dat ook thuis een snelle en stabiele WiFi-verbinding gewenst is. Een veel gehoorde klacht met betrekking tot internetverbindingen bij de consument thuis is de instabiliteit of traagheid van het draadloze netwerk. Daarnaast doet WiFi het vaak niet goed op zolder of in de tuin.

Tegenwoordig krijg je bij het afsluiten van een abonnement van internetprovider een modem thuisgestuurd waarin een ingebouwde WiFi-functie zit. Veel van deze modems staan bekend om de slechte kwaliteit van het WiFi-gedeelte. Het staat consumenten vrij om zelf extra accesspoints aan te schaffen ter verbetering van het WiFi-signaal. Deze kunnen via een kabel aangesloten worden op het modem en elders op een centrale plek in de woning geplaatst worden zodat het bereik vergroot wordt.

Problemen

De snelheid van een standaard geleverde router van de internetproviders is verschillend, maar vaak vrij laag. Ook de dekking, vooral op zolder, op de eerste verdieping of in de tuin is vaak vrij beperkt. Vooral het aantal en soort muren en vloeren zijn van invloed. Twee dikke vloeren van gewapend beton is een te grote opgave.

Ook kunnen deze routers vaak maar een laag aantal gebruikers aan, terwijl consumenten tegenwoordig gemiddeld 11 WiFi-apparaten per huishouden hebben. Tel daarbij de gasten op en de router krijgt het heel zwaar. Dit aantal zal alleen nog maar gaan stijgen in de toekomst met nieuwe producten die op het WiFi-netwerk zullen gaan meedraaien, zoals wasmachine’s, koelkasten, camera’s en verlichting.

Oplossing

De oplossing die wij aanraden om het WiFi-netwerk te verbeteren is het installeren van één of meerdere accesspoints. Een accesspoint geeft internet door via een netwerkkabel. Deze kabels kun je doortrekken naar kamers met beperkt WiFi-bereik. Het ene uiteinde steek je in je (modem)router en het andere einde steek je in een WiFi-accesspoint. Deze kan het internetsignaal vervolgens draadloos of bedraad doorgeven aan alle internetbehoevende apparaten. Deze oplossing kan zowel indoor als outdoor, zodat je ook achter in de tuin een goed bereik hebt met een hoge snelheid.

Neem contact op

Laat je adviseren voor een passende oplossing bij jouw thuis.

Indien je meer informatie wilt over welke oplossing het beste bij jouw omgeving past, kun je contact met ons opnemen. Door je situatie te vertellen kunnen wij je adviseren welke producten het beste bij jouw wensen aansluiten.